Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2023

1601 Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısı Açıldı

Araştırma sonuçlarını ticarileştirilmesi ve kamu-üniversite-sanayi etkileşimi amacıyla teknoloji transfer ofislerinde (TTO) nitelikli personel istihdamını desteklemek üzere, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında yeni bir çağrıya çıkılmıştır.

Sürekli olarak başvuruya açık olan Çağrı ile nitelikli Teknoloji Transferi Profesyonellerinin (TTP), TTO’larda istihdamı teşvik edilecektir. Üniversitelerin ve 6550 sayılı Kanun kapsamında yeterlilik almış araştırma altyapılarının başvuru yapabileceği bu çağrıda TTP’nin 24 ay süre ile TTO’da istihdamı sağlanacaktır.

Başvuru aşamasında 24 aylık proje süresi için sunulabilecek proje bütçesi üst sınırı 1.000.000TL’dir. Projede istihdam edilecek TTP’nin personel giderleri ile beraber TTP’nin yetkinliklerinin geliştirilmesi için alınacak eğitim, mentorluk gibi hizmetler de destek kapsamındadır.