Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2023

Gösterim: 86

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında, iyi korunan ve doğru pazarlanan nitelikli coğrafi işarete katkı sağlayarak, yöresel ürünlerin katma değerini artıracak çalışmaları desteklemek için “Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi” başlatılmıştır. Çalışmanın ulaşmaya çalıştığı hedef ile katma değeri artan, pazar değeri yükselen yöresel ürünler, çoğunluğu kırsalda yaşayan üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesinin ve kırsal kalkınmanın hızlandırılmasının da yolunu açacaktır.

‘Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi’ kapsamında ilgili paydaşların sürece katkı sağlaması için yönetişim temelli bir yöntem izlenecek, projenin başarıya ulaşması için coğrafi işaretli yöresel ürünlere ihtiyaç duyulan alanlarda katkı sağlanacaktır.

"Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi" kapsamında uygulanacak politikalar ve yürütülecek faaliyetlere yol göstermesi ve katılımcı yaklaşımı artırmak amacıyla oluşturulmuş aşağıdaki anket formunun coğrafi işaret tescili almış ve coğrafi işaret tescil başvurusu devam eden kurumlar başta olmak üzere, ilgili paydaşlar tarafından 28 Nisan 2023 tarihine kadar doldurulması önem arz etmektedir. 

Form bağlantısı: https://forms.gle/RT4LhLXpiZxHokj29