Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2023

Gösterim: 114

BANÜ-PROJE Temsilcilerimizin Paydaşı Olduğu Bir Avrupa Birliği Projesi Daha Destek Almaya Hak Kazandı

fuk Avrupa Programı kurumsallaşmış ortaklıkları arasında yer alan Avrupa Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Fonu (EMFAF) 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklandı. Institutul National de Cercetare (Romanya) koordinatörlüğünde hazırlanan, Üniversitemizin de dâhil olduğu, 5 farklı ülkeden 7 ortağın yer aldığı konsorsiyumda "Black Sea SIERRA" projesi desteklenmeye hak kazandı.

Karadeniz'de sivil ve askeri kirliliğe yanıt olarak sürdürülebilir yönetim yoluyla tamamlayıcı müfredat oluşturulması amacıyla hazırlanan ve yönetim planları ile eğitim müfredatına yönelik önemli çıktılar elde edilmesi beklenen proje ile Karadeniz'de deniz kirliliği miktarının belirlenmesi ve önemli deniz biyoçeşitliliği üzerindeki etkinin/tehditlerin anlaşılması için çalışmalar yürütülecek. 

Toplam bütçesi 749.000 Avro olan projede Bilimsel Projeler Koordinatörlüğünde Denizcilik Meslek Yüksekokulu adına temsilci olan akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan ve Doç. Dr. Uğur Karadurmuş’ da yer almaktadır.  Ayrıca Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Bilgili de projede yer almaktadır. Projede yer alan öğretim elemanlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.