Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2023

Gösterim: 442

Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi

22 Mart 2023 tarihinde Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü Komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Şahin, Bilimsel Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu, Komisyon üyeleri ve Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul temsilcisi hocalarımız katıldı.

Toplantıda ilk olarak Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Şahin, Koordinatörlüğün oluşum yapısı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şahin, Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü’nün üniversitemizde proje kültürünün yaygınlaştırılması adına yeni bir yönelim olduğunu belirtti.

Bilimsel Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu, komisyonun işleyişi, ulusal ve uluslararası proje türleri ile ilgili  bilgiler paylaştı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin desteklenen proje sayısının arttırılması, diğer kurum ve kuruluşlarla olan iş birliklerini arttırarak üniversitemizin ağının genişletmesi, bölgesel gelişmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı hedef alan konularda güncel problemlere yönelik lisansüstü çalışmalar yapabilecekleri potansiyellerin arttırılması gerektiğini söyledi. Böylelikle proje kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Komisyon Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bihter Şahin, Avrupa Birliği Projeleri ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Avrupa Birliği projelerinin amacı, türleri, başvuru şartları ve çağrıya açık olan projeler hakkında bilgi veren Şahin, Ufuk Avrupa, Erasmus, Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği kuruluşu olan Cost aksiyonlarının özelliklerini anlattı. Komisyon üyeleri ve temsilcilerinden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından fikir alışverişleri yapıldı.


Fotoğraflar