Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023

Gösterim: 157

Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü Tarafından SSCI-SCI Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri Eğitimi Düzenlendi

Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü (BANÜ-PROJE) tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda SSCI-SCI Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri Eğitimi düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Arpacı’nın konuşmacı olarak katılımı ve sunumuyla gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Koordinatörümüz Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu ve akademik personelimiz katıldı.  

Prof. Dr. İbrahim Arpacı tarafından, SSCI ve SCI endekslerinde taranan dergilere göndermek üzere hazırlanan makalelerde dikkat edilmesi gereken konular, ChatGPT programının akademik çalışmalarda nasıl kullanılacağı konularında bilgi verildi. Ayrıca ChatGPT programının kullanılmasının sağlayacağı fayda ve zararları, güvenlik ve etik açıdan nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi açılardan kullanılırsa akademik çalışmalarda kolaylık sağlayacağı konuları çeşitli örnekler üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı. Sunum yapılırken eş zamanlı olarak katılımcılar ile birlikte çeşitli değerlendirilmelerin karşılıklı olarak yapıldığı eğitim, soru-cevap bölümü ile devam etti. 

SSCI-SCI Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri Eğitimi'nin hemen sonrasında, Koordinatörümüz Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu Bilimsel Projeler Koordinatörlüğü (BANÜ-PROJE) tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve katılımcılara bilgiler verdi. Koordinatörlük olarak yaptığımız akademik proje eğitimlerimizin devam edeceğini ve üniversitemiz bünyesinde kurulacak çalışma gruplarıyla proje yazma konularında daha etkili bir çalışma modeline geçileceğini belirtti. 


Fotoğraflar