Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023

Gösterim: 159

Öğretim Üyemizin Proje Önerisi TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programınca Desteklenmeye Hak Kazandı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanımız, aynı zamanda Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-BİTEM) Müdürümüz ve Bilimsel Projeler Koordinatörümüz, Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı, katma değerli üretim yöntemi ile ülkemizin nükleer, malzeme ve sağlık teknolojilerinin rekabetçi ve yenilikçi yönünün geliştirilmesi için gama ve nötron radyasyonuna karşı esnek, ekonomik ve çevreci malzemelerin üretilmesini hedefleyen "GNP ve CNT Katkılı B4C-TİB2 Kompozitlerinin Radyasyon Zayıflatma Özelliklerinin Gama ve X-Işınları ile Nötronlar için İlk Kez Teorik ve Deneysel Olarak İncelenmesi ve MCNP6 ile Yeni Bir Simülasyon Modelinin Kurulması” başlıklı proje önerisi, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından, 587.207 TL bütçe ile desteklenmeyi hak kazanan projeye, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimizden Doç. Dr. Bülent Büyük ve Doç. Dr. İsmail Koçak araştırmacı olarak ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Harran Üniversiteleri  proje ortakları olarak dahil olmuşlardır.

Proje yürütücüsü: Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu

Proje başlığı: GNP ve CNT Katkılı B4C-TİB2 Kompozitlerinin Radyasyon Zayıflatma Özelliklerinin Gama ve X-Işınları ile Nötronlar için İlk Kez Teorik ve Deneysel Olarak İncelenerek, MCNP6 ile Yeni Bir Simülasyon Modelinin Kurulması

TÜBİTAK Programı: 3501- Kariyer Geliştirme Programı