Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2023

BANU-PROJE, GMKA ve AB Ortak Projesi Kapsamında Hazırlanan Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansına Katıldı!

Eğitim, İstihdam ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı Olarak, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteleri ile ortak olarak hazırlamış oldukları "Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı", Balıkesir Bandırma’da gerçekleşti. Konferansa; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yanı sıra RE-You Proje Koordinatörü Ali Koç, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Cantekin, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger ile AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı; proje paydaşları, akademisyenler ve Re-You kursiyerleri katıldı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Bor Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Büyük, Gönen Jeotermal Enstitü Müdürü Doç. Dr. İsmail Koçak, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bilimsel Projeler Koordinatörümüz Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu ile danışma kurulu üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense katıldılar.
Dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri olan, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin önemi ve insanlığın ortak sorumluluğu bilincinin vurgulandığı etkinlik sektörün önde gelen isimlerinin bir araya gelerek yaptıkları panel ile tamamlandı.